5 Tips για να Φροντίσεις Σωστά τα Γυαλιά Ηλίου σου - Exposure Sunglasses

5 Tips για να Φροντίσεις Σωστά τα Γυαλιά Ηλίου σου

Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητο αξεσουάρ για τους περισσότερους ανθρώπους. Ο ιδανικός τρόπος για να προστατευτείς από την υπεριώδη ακτινοβολία, δίνοντας σου μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Αλλά, αν δεν προσέχεις τα γυαλιά ηλίου σου, μπορεί να γρατσουνιστούν, να παραμορφωθούν, να λυγίσουν και να σπάσουν. Για να διατηρήσεις τα γυαλιά σου να φαίνονται καινούργια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ακολουθεί μια γρήγορη σύνοψη για το πώς να φροντίζετε τα γυαλιά ηλίου. Μερικές απλές συμβουλές που βοηθούν πολύ στο να διασφαλίσεις τη μέγιστη δυνατή διάρκεια ζωής.

1. Κράτησέ τα σε θήκη

Οι περισσότερες καλές μάρκες γυαλιών ηλίου είτε στέλνουν τα γυαλιά τους σε θήκη ή σου δίνουν την επιλογή για έξτρα αγορά μίας ποιοτικής θήκης. Οι  θήκες προσφέρουν προφανώς την καλύτερη προστασία, ειδικά όταν τοποθετείς τα γυαλιά σου στο κάτω μέρος μίας τσάντας με κλειδιά, τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα που θα μπορούσαν να γρατζουνίσουν ή να παραμορφώσουν τα γυαλιά σου. 

2. Μην τοποθετείς τα γυαλιά ηλίου στην κορυφή του κεφαλιού σου

Ο ήλιος έχει περάσει πίσω από τα σύννεφα, έχεις μπει σε εσωτερικό χώρο ή θέλεις να δεις πιο προσεκτικά τη φωτογραφία που μόλις τράβηξε ο φίλος σου. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να βγάλετε τα γυαλιά ηλίου κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο εύκολος τρόπος είναι απλά να τα σηκώσεις και να τα τοποθετήσεις πάνω από το κεφάλι σου. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου αυτό τεντώνει τα πλαίσια, καταπονεί τις καρφίτσες των βραχιόνων και γενικά λυγίζει τους σκελετούς των γυαλιών σας. Με την πάροδο του χρόνου τα γυαλιά σου θα γλιστρούν από το πρόσωπό σου σαν να είναι πολύ μεγάλα. Μία ιδανική λύση είναι η αγορά αλυσίδας για να συνδυάσεις με τα γυαλιά σου ώστε να τα βγάζεις άφοβα ανά πάσα στιγμή της ημέρας και παράλληλα να αναβαθμίσεις το στυλ σου. Ακόμα μπορείς να τα κρεμάσεις στον γιακά της μπλούζας σας  ή να τα φυλάξεις με ασφάλεια σε μια θήκη.  

3. Καθάρισέ τα γυαλιά ηλίου με ένα μαλακό πανί 

Όλοι το κάνουμε. Καθαρίζουμε τα γυαλιά ηλίου μας με τα μπλουζάκια μας. Ανάλογα με το πόσο καθαρό είναι αυτό το υλικό και πόσο μαλακό ή τραχύ είναι, μπορεί να κάνεις περισσότερη ζημιά παρά καλό - ειδικά με την πάροδο του χρόνου. Μπορείς εύκολα να έχεις μαζί σου ένα μαλακό πανί στη θήκη των γυαλιών ηλίου σας για τις στιγμές που χρειάζεσαι λίγη λάμψη. Και πάλι, οι περισσότερες καλές μάρκες γυαλιών θα περιλαμβάνουν ένα ύφασμα όταν παραλάβετε τα νέα σου γυαλιά. 

4. Επίλεξε premium γυαλιά ηλίου που δεν γρατσουνίζονται εύκολα 

Η καθημερινότητα είναι απαιτητική. Δεν μπορείς να είσαι πάντα σε εγρήγορση και τελικά τα γυαλιά σου θα δεχτούν μερικά χτυπήματα, θα κολλήσουν πάνω σε λίγη άμμο ή ίσως ακόμη και να κάτσεις πάνω σε μία στιγμή αφηρημάδας. Ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείς ότι τα γυαλιά ηλίου σου έχουν διάρκεια είναι να προμηθευτείς γυαλιά από ποιοτικά υλικά.  

5. Απόφυγε να βάζεις τα γυαλιά ηλίου στο ταμπλό του αυτοκινήτου 

Τα αυτοκίνητα μπορούν να ζεσταθούν πάρα πολύ κάτω από τον ήλιο και το ταμπλό είναι μια καυτή επιφάνεια ακριβώς κάτω από τη λάμψη του ηλίου. Οι πλαστικοί σκελετοί θα παραμορφωθούν με το πρώτο σημάδι της αύξησης της θερμοκρασίας. Ακόμη και οι ποιοτικότεροι σκελετοί θα λυγίσουν με την πάροδο του χρόνου εάν εκτίθενται συνεχώς σε θερμότητα. Πολύ καλύτερα να έχεις τα γυαλιά σου με ασφάλεια σε μια θήκη στην κεντρική κονσόλα, ή στη χειρότερη, να τα τοποθετήσεις στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου σου.  

Συνοψίζοντας, φρόντισε τα γυαλιά ηλίου σου κρατώντας τα σε μια θήκη, καθαρίζοντας τους φακούς με ένα μαλακό πανί (όχι το μπλουζάκι σου) και συνδυάζοντας τα με μία κομψή αλυσίδα είναι η αρχή για να κρατάς τα γυαλιά σου φρέσκα και καινούρια όσο περισσότερο μπορείς!

 

 

 

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Νεα Κολεξιον - Καλοκαίρι 2024

1 από 25
1 από 6

Follow us on IG @exposure_sunglasses