Η ιστορία των γυαλιών ηλίου Aviator: Γυαλιά: Από το στρατιωτικό στο mainstream! - Exposure Sunglasses

Η ιστορία των γυαλιών ηλίου Aviator: Γυαλιά: Από το στρατιωτικό στο mainstream!

Τα γυαλιά ηλίου aviator έχουν μια πλούσια και συναρπαστική ιστορία που ανάγεται στις πρώτες μέρες της αεροπορίας. Αρχικά σχεδιασμένα για πιλότους τη δεκαετία του 1930, αυτά τα γυαλιά ηλίου έχουν γίνει ένα από τα πιο εμβληματικά και αναγνωρίσιμα στυλ γυαλιών στον κόσμο.

Τα πρώτα γυαλιά ηλίου aviator δημιουργήθηκαν από την αμερικανική εταιρεία Bausch & Lomb το 1936. Σχεδιάστηκαν για να προστατεύουν τα μάτια των πιλότων από την αντανάκλαση του ήλιου και να μειώνουν τον κίνδυνο πονοκεφάλων και ναυτίας που προκαλούσε το έντονο φως σε μεγάλα ύψη. Ο αρχικός σχεδιασμός περιείχε μεγάλους φακούς σε σχήμα δακρύων και λεπτούς μεταλλικούς σκελετούς που καμπυλώνονταν γύρω από το αυτί. Οι φακοί ήταν κατασκευασμένοι από γυαλί υψηλής ποιότητας που παρείχε εξαιρετική διαύγεια και οπτική οξύτητα.

Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, τα γυαλιά ηλίου αεροπόρων έγιναν απαραίτητο μέρος της στρατιωτικής στολής για τους πιλότους και το λοιπό προσωπικό. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στις Αεροπορικές Δυνάμεις του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες τα υιοθέτησαν ως στάνταρ έκδοση για τους πιλότους τους. Τα γυαλιά ηλίου αεροπόρων έγιναν σύντομα συνώνυμα του στρατού και θεωρήθηκαν σύμβολο γενναιότητας και ηρωισμού.

Μετά τον πόλεμο, τα γυαλιά ηλίου aviator έγιναν γρήγορα δημοφιλή και στους πολίτες. Η σύνδεσή τους με τον στρατό τους έδωσε μια τραχιά και αρρενωπή γοητεία που ήταν ιδιαίτερα ελκυστική στους άνδρες. Οι διασημότητες του Χόλιγουντ έπαιξαν επίσης ρόλο στη διάδοση των γυαλιών ηλίου aviator. Ηθοποιοί όπως ο Marlon Brando, ο Robert Redford και ο Steve McQueen φωτογραφήθηκαν συχνά φορώντας γυαλιά ηλίου aviator, γεγονός που βοήθησε να εδραιωθεί η θέση τους ως αξεσουάρ μόδας.

Στη δεκαετία του 1980, τα γυαλιά ηλίου αεροπόρων γνώρισαν μια αναζωπύρωση της δημοτικότητας χάρη στην ταινία Top Gun. Ο χαρακτήρας του Tom Cruise, Maverick, φορούσε ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου aviator καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας, γεγονός που βοήθησε στη δημιουργία μιας νέας γενιάς οπαδών των γυαλιών aviator. Αυτό οδήγησε σε ένα νέο κύμα μοντέλων aviator, συμπεριλαμβανομένων έγχρωμων φακών και πιο περίτεχνων σχεδίων σκελετών.

Σήμερα, τα γυαλιά ηλίου aviator παραμένουν ένα δημοφιλές στυλ και διατίθενται από ένα ευρύ φάσμα κατασκευαστών. Ενώ ο βασικός σχεδιασμός έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητος, έχουν υπάρξει πολλές παραλλαγές και ενημερώσεις με την πάροδο των ετών. Τα γυαλιά ηλίου Aviator διατίθενται πλέον με πολωμένους φακούς, φακούς με καθρέφτη και σε μια ποικιλία διαφορετικών υλικών και χρωμάτων σκελετού.

Συμπερασματικά, τα γυαλιά ηλίου aviator έχουν μια πλούσια ιστορία που εκτείνεται σχεδόν σε έναν αιώνα. Αρχικά σχεδιάστηκαν για να προστατεύουν τα μάτια των πιλότων από τον ήλιο, αλλά γρήγορα έγιναν σύμβολο στρατιωτικού ηρωισμού και αργότερα αξεσουάρ μόδας που φορούσαν οι αστέρες του Χόλιγουντ. Σήμερα, τα γυαλιά ηλίου αεροπόρων εξακολουθούν να είναι ένα δημοφιλές στυλ και αποτελούν απόδειξη της διαρκούς έλξης του κλασικού σχεδιασμού.

Ψάχνεις για το τέλειο ζευγάρι Aviator;
Μην κοιτάξετε πουθενά εκτός από την Exposure Sunglasses.

 
Επιστροφή στο ιστολόγιο

Νεα Κολεξιον - Καλοκαίρι 2024

1 από 25
1 από 6

Follow us on IG @exposure_sunglasses