Πώς να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά ηλίου με βάση το σχήμα του προσώπου σας! - Exposure Sunglasses

Πώς να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά ηλίου με βάση το σχήμα του προσώπου σας!

Όταν πρόκειται για την αγορά ενός ζευγαριού γυαλιών ηλίου, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όχι μόνο το στυλ, αλλά και την εφαρμογή στο πρόσωπό σας. Η κατανόηση του σχήματος του προσώπου σας και η επιλογή του σωστού στυλ μπορεί να κάνει τη διαφορά στην εμφάνιση σας. Δείτε πώς να επιλέξετε τα σωστά γυαλιά ηλίου ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας.

Πρώτα, καθορίστε το σχήμα του προσώπου σας. Αυτό μπορεί να γίνει τραβώντας τα μαλλιά σας προς τα πίσω, σταθείτε μπροστά σε έναν καθρέφτη και σκιαγραφείστε το περίγραμμα του προσώπου σας με έναν μαρκαδόρο. Υπάρχουν επτά κύρια σχήματα προσώπου: στρογγυλό, οβάλ, τετράγωνο, καρδιά, διαμάντι, επίμηκες και τρίγωνο.

Τα στρογγυλά σχήματα προσώπου έχουν απαλές, στρογγυλεμένες καμπύλες και ίσο πλάτος και μήκος, παρόμοιο με το σχήμα ενός κύκλου. Οι στρογγυλές όψεις ταιριάζουν καλύτερα με γωνιακά ή γεωμετρικά πλαίσια που προσθέτουν ευκρίνεια και επιμηκύνουν το πρόσωπο. Τα στυλ aviator,wayfarer και cat-eye είναι δημοφιλείς επιλογές.


Τα οβάλ σχήματα προσώπου είναι ισορροπημένα και έχουν ελαφρώς πιο φαρδύ μέτωπο και στενότερο πηγούνι. Σχεδόν κάθε στυλ γυαλιών ηλίου θα φαίνεται καλό σε ένα οβάλ πρόσωπο, αλλά για να εξισορροπήσετε τις αναλογίες του προσώπου, επιλέξτε σκελετούς που έχουν πλάτος όσο το φαρδύ μέρος του προσώπου.
Δείτε εδώ έτοιμες προτάσεις γυαλιών ηλίου για οβάλ πρόσωπο.


Τα τετράγωνα σχήματα προσώπου έχουν ισχυρή γραμμή γνάθου, φαρδύ μέτωπο και γωνιακά χαρακτηριστικά. Ψάξτε για στρογγυλά, οβάλ ή cat-eye γυαλιά ηλίου που στρογγυλεύουν τις γωνίες του προσώπου. Τα aviator και wayfarer μπορούν επίσης να είναι εξαιρετικές επιλογές.
Δείτε εδώ έτοιμες προτάσεις γυαλιών ηλίου για τετράγωνο πρόσωπο.

Τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς έχουν φαρδύ μέτωπο και στενό πηγούνι, με τα ζυγωματικά ως το πιο φαρδύ μέρος του προσώπου. Για να εξισορροπήσετε τις αναλογίες, επιλέξτε βραχιόνες με βαρύ κάτω μέρος, όπως cat-eye ή στρογγυλά στυλ που τραβούν την προσοχή προς τα κάτω.
Δείτε εδώ έτοιμες προτάσεις γυαλιών ηλίου για πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς.

Τα πρόσωπα σε σχήμα διαμαντιού έχουν στενό μέτωπο και σαγόνι, με τα ζυγωματικά ως το πιο φαρδύ μέρος του προσώπου. Αναζητήστε βραχίονες που έχουν λεπτομέρειες ή διακριτικές γραμμές φρυδιών για να τραβήξουν την προσοχή στα μάτια και να εξισορροπήσουν τα ζυγωματικά.

Τα στενόμακρα πρόσωπα έχουν μακρύτερο σχήμα προσώπου, με στενό μέτωπο και σαγόνι. Για να μικρύνετε την όψη του προσώπου, επιλέξτε πλαίσια που είναι πιο φαρδιά από τα ζυγωματικά ή έχουν χαμηλή γέφυρα για να κοντύνουν τη μύτη. Τα στυλ aviator, wayfarer και στρογγυλών μπορούν να είναι καλές επιλογές.


Τα πρόσωπα σε σχήμα τριγώνου έχουν στενό μέτωπο και φαρδύτερο σαγόνι και ζυγωματικά. Για να εξισορροπήσετε τις αναλογίες, επιλέξτε πλαίσια που είναι πιο φαρδιά στο επάνω μέρος, όπως στυλ cat-eye, τετράγωνο ή οβάλ.

Συμπερασματικά, η επιλογή των σωστών γυαλιών ηλίου με βάση το σχήμα του προσώπου σας μπορεί να βελτιώσει τη συνολική σας εμφάνιση και να έχει μεγάλο αντίκτυπο. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε με διαφορετικά στυλ και σχήματα για να βρείτε το τέλειο ζευγάρι που ταιριάζει για εσάς. Απλώς θυμηθείτε να έχετε κατά νου το σχήμα του προσώπου σας και δοκιμάστε διάφορα στυλ για να βρείτε την καλύτερη εφαρμογή.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Νεα Κολεξιον - Καλοκαίρι 2024

1 από 25
1 από 6

Follow us on IG @exposure_sunglasses